YURTDIŞI BORÇLANMASI YAPANLAR!! AYLIK BAĞLATMADAN ÖNCE İKİ KERE DÜŞÜNÜN

Dünya Emeklilik Merkezi

YURTDIŞI BORÇLANMASI YAPANLAR!! AYLIK BAĞLATMADAN ÖNCE İKİ KERE DÜŞÜNÜN

YURTDIŞI BORÇLANMASI YAPANLAR!! AYLIK BAĞLATMADAN ÖNCE İKİ KERE DÜŞÜNÜN

Sosyal Güvenlik Kurumu yayınlamış olduğu 2018/38 sayılı genelgede yine gurbetçilerimizi zora sokacak yeni düzenlemelere imza atarak bizleri şaşırtmadı.

Özellikle hatalı yurtdışı borçlanması yaptıklarını aylıklarını bankaya çekmeye gidince öğrenen ve aylıklarını çekmeyerek aylık taleplerinden ve yurtdışı borçlanmalarından vazgeçen ve doğru borçlanma ile hak ettiği aylığı alan gurbetçilerimiz artık bu hakka sahip değiller.

Son dönemlerde her zaman yaptığımız gibi bu haberi yine ilk önce biz veriyoruz. Konunun detaylarına geçmeden önce umarım SGK daha önce uyarıları(mızı) dikkate alarak 13 gün sonra yürürlükten kaldırdığı 2018/27 sayılı genelgesi gibi bu genelgenin de tümünü olmasa bile uygulamada mağduriyetleri artıracak düzenlemelerini yeniden gözden geçirerek bu zor dönemde vatandaşlarımızın yanında olması gerektiğini hatırlar.(daha önceki yapılan değişiklik ile ilgili bilgilere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz

http://www.dunyaemeklilik.com/duyuru/yurtdisi-borclanmada-3600-gunle-660-tl-aylik-baglanacak )

Eski Durumda Aylık Talebinden Vazgeçme Şartı

Aylık bağlanması için gerekli tüm koşulları yerine getirip tahsis talebinde bulunan  SSK (4/1-(a)) ve Bağ-Kur(4/1-(b)) sigortalı ve hak sahiplerine aylık bağlanması için gerekli olan koşullardan herhangi birinin eksik olması durumunda aylık bağlanmamaktaydı.

Söz konusu sigortalı veya hak sahiplerinin tahsis talebinde bulunduktan sonra aylık bağlama işlemi gerçekleşmeden bu taleplerinden vazgeçtiklerini Kuruma yazılı olarak bildirmeleri halinde, aylık bağlama koşullarından biri olan “tahsis talebinde bulunma” şartı gerçekleşmemiş olacağından, aylık bağlama işlemi yapılmamaktaydı.

''Aylık Bağlama İşlemi Gerçekleşmeden Önce” ifadesinden, ilk karar işleminden sonra bankaya gönderilen aylığın sigortalı tarafından tahsil edildiği tarihe kadar geçen süre kastedilmekte ve aylıklar sigortalı ve hak sahiplerince tahsil edilmediği sürece sarfınazar hakları bulunmaktaydı.

 PTT/Bankaya gönderilen ilk aylıkların alınmasından sonra talepten vazgeçilmesi için dilekçe verilmesi durumunda ise herhangi bir işlem yapılmayacak aylıklar ödenmeye devam edilmekteydi.

Yeni Durumda Aylık Talebinden Vazgeçme Şartı

Yeni durumda ''Aylık Bağlama İşlemi Gerçekleşmeden Önce” ifadesinin anlamı değiştirilerek ; SSK (4/1-(a)) sigortalıları için Emektar 4A Programında  ve Bağ-Kur (4/1-(b)) sigortalıları için ise Emektar 4B programında ikinci onay işleminden sonra aylıktan vazgeçme hakkı olmayacağı hüküm altına alınmıştır.

Yani SGK şunu getirmiş oldu ; aylık talebinde bulundunuz ve Emektar 4A Programında son kullanıcı  (Merkez Müdürü / Merkez Müdür Yardımcısı genelde) aylık bağlanması için tüm şartlarını taşıdığınızı tespit etmiş ve onay işlemini yapmış ise artık aylıktan vazgeçme hakkınız OLMAYACAK.

 Aylığınız SGK tarafında hesaplanmışsa düşükte olsa bankadan çekmedim iptal etmek istiyorum artık OLMAYACAK.

DÜNYA EMEKLİLİK MERKEZİ olarak  son değişiklikler sonrası vatandaşlarımıza önerimiz yurt dışı borçlanmasına müracaat etmeden önce, borçlanma ve emeklilik konularında uzman birine başvurmaları, emeklilik şartlarını öğrenmeleri ve bir uzman yardımı ile borçlanma belgesini doldurmalarıdır. Bunu yapmakla doğru bir yol için ilk adımı atmış ve en az ödeme ile daha çok emekli aylığı alabilmenin şartlarını sağlamış olacaklardır.

Bu konuda büromuz vatandaşlarımıza ücretsiz olarak danışma hizmeti vermektedir. Türk vatandaşı veya Mavi Kartlı insanlarımız bize bu konuda rahatlıkla iletişim bilgilerinden ulaşıp yardım alabilirler, Avrupa’nın neresinde olurlarsa olsunlar gerekli başvuru belgelerini ulaştırdıklarında bize gelmelerine gerek kalmadan işlemleri büromuzca takip edilerek en kısa sürede sonuçlandırılmaktadır. 

DÜNYA EMEKLİLİK MERKEZİ'NE NASIL ULAŞIRIM?

Beyazıt Mah. Taraklı Sk. Canlı İş Merkezi 
No:19 K:5 D.9/10 Yıldırım /BURSA

Adres tarifi : Duaçınarı Metro istasyonu karşısı / Bursa Tapu Müdürlüğü Yanı

 Gsm : +90 507 100 60 89                                                                                                     
WhatsApp  Danışma Hattı : +90 507 100 60 89

 

Paylaşım: