Almanya'dan nasıl emekli olurum?

Almanya'dan nasıl emekli olurum?

ALMANYADAN EMEKLİLİK

Almanya’da emeklilik için olağan yaş sınırı 1947 öncesi doğumlular için 65’tir.

Ancak bu yaş sınırı 1947 ile 1964 arasında doğanlar için Demografik Gelişmeye Uyarlama ve Yasal Emeklilik Sigortasının Finansman Temelini Güçlendirme Yasası (Gesetz zur Anpassung der Regelaltersgrenze an die Demografische Entwicklung und zur Starkung der Finanzierungsgrundlagen der Gesetzlichen Rentenversicherung) çerçevesinde 2012 yılından 2029 yılına kadar kademeli olarak 65’ten 67’ye yükseltilmiş ve 1964 sonrası doğumlular için 67 olarak uygulanmaktadır.

Ayrıca, şu anda 65 yaşında olan ve yaş itibariyle olağan emeklilik sınırını dolduran ve 5 yıllık prim ödeyen sigortalılar yaşlılık aylığına hak kazanmaktadır.

Bu genel uygulamaların yanında,

- 63 yaşını dolduran ve 35 yıl hizmeti olan,

- 60 yaşını dolduran, 35 yıl hizmeti olan ve malul sayılan ya da “iş göremez” veya “mesleğini icra edemez” durumda olan,

- 60 yaşını dolduran, 15 yıl hizmeti olan ayrıca son 10 yıl içinde 8 yıl prim ödemiş ve son 1,5 yıl içinde 52 hafta “işsiz” kalmış olan,

 - 60 yaşını dolduran, 15 yıl hizmeti olan ve 40 yaşını doldurduktan sonra 10 yıldan fazla prim ödemiş olan kadın sigortalılar yaşlılık aylığına hak kazanırlar.

Bununla beraber, bazı istisnalar dışında emekli aylıkları hak kazanılan tarihten daha erken de bağlanabilmektedir. Emekli aylığının alındığı sürelerin uzaması emeklilik sigortalarına ek yük getirdiği için erken bağlanan aylıklardan kesinti yapılması yoluna gidilmiştir. Buna göre, 65 yaşını doldurmadan bağlanan emekli aylığından her ay için yüzde 0,3 oranında kesinti yapılmaktadır. Yaşlılık aylığının bağlanması beş yıl (60 ay) öne çekilirse aylıktan yapılan kesinti yüzde 18 olmaktadır.

DÜNYA EMEKLİLİK MERKEZİ olarak  son değişiklikler sonrası vatandaşlarımıza tavsiyemiz yurt dışı borçlanmasına müracaat etmeden önce, borçlanma ve emeklilik konularında uzman bir merkeze başvurmaları, emeklilik şartlarını öğrenmeleri ve bir uzman yardımı ile borçlanma belgesini doldurmalarıdır. Bunu yapmakla doğru bir yol için ilk adımı atmış ve en az ödeme ile daha çok emekli aylığı alabilmenin şartlarını sağlamış olacaklardır.

Bu konuda büromuz vatandaşlarımıza ücretsiz olarak danışma hizmeti vermektedir. Türk vatandaşı veya Mavi Kartlı insanlarımız bize bu konuda rahatlıkla iletişim bilgilerinden ulaşıp yardım alabilirler, Avrupa’nın neresinde olurlarsa olsunlar gerekli başvuru belgelerini ulaştırdıklarında bize gelmelerine gerek kalmadan işlemleri büromuzca takip edilerek en kısa sürede sonuçlandırılmaktadır. 

DÜNYA EMEKLİLİK MERKEZİ'NE NASIL ULAŞIRIM?

Gsm : +90 507 100 60 89                                                                                                     

WhatsApp  Danışma Hattı : 
+90 507 100 60 89 
+90 552 797 60 90 



Almanya'dan #emekli maaşı, minijob, #otomatikbilgipaylaşımı, #Almanyaanneemekliliği, #grundrente, #çocuk parasi, emeklilik, 65yaş, #sosyalgüvenlik, Almanya emeklilere zam, Almanya emekli maaşı, annelik maaşı,  Dünya EMEKLİLİK MERKEZİ, kesin dönüş, Almanya'dan #anne emekliliği, Almanya'da emekli maaşları, Almanya'da kısmen çalışma hakkı, #Almanya'daemeklilikyaşı, dünya emeklilik merkezi, bursa,kocaeli, otomatik bilgi paylaşımı, grundrente almanya maaşlarına zam,emekli #maaşzamları, almanyada yeni yılda #emeklimaaşlarına zam,emekli maaşı ne kadar,emekli maaşına zam, yurtdışı emekliliği, Almanya emekli maaşı, Almanya da emekli maaşı ne kadar, #yurtdışıyaşambelgesi,Almanya'dan emekli olmanın şartları nelerdir, Almanya'da asgari ücret, Almanya'da emekli maaşlarına gelecek yıl zam, minijob,Almanya emekli maaşları artacak, Almanya emekli maaşı başvurusu, emekli maaşına zam Almanya'da ne kadar, yaşam belgesi, #anneemekliliği, emekli maaşına ne kadar zam yapılacak, #yurtdışıemeklilik, Almanya'da yeni uygulama, grundrente, Almanya'dan emekli maaşına zam

Paylaşım: