Almanya Sosyal Güvenlik Sisteminde Dul ve Yetim Aylığı Almanın Şartları?

Almanya Sosyal Güvenlik Sisteminde Dul ve Yetim Aylığı Almanın Şartları?

Ölüm kaçınılmaz bir gerçektir; dolayısıyla en büyük risktir. Ölüm sigortası ise, bu riske karşı sosyal güvenlik amacı taşıyan bir sigorta dalıdır. Ölüm sonrasında, sigortanın devreye girmesi, ölümle beraber bir yandan gelir kaybının ortaya çıkması ve diğer yandan da özellikle geride kalanlar (survivors) için bir gider artışının olabilmesi sebebiyledir.

Bundan dolayı, ölüm sigortasındaki amaç, özellikle geride kalanların muhtaçlığa düşme tehlikesine karşı tedbir alınması, daha başka ifade ile kurtarılmasıdır.

Almanya Sosyal Güvenlik Sistemine göre aşağıda yer alan şartları yerine getirmiş olan Dul ve Yetimlere aylık bağlanmaktadır.

* Dul ve yetim aylığında ölüm anında kişinin ya emekli aylığı alıyor olması ya da en az 5 yıl prim ödemiş olması şartı aranmaktadır.

* Evlilik veya birliktelikleri 1 yıldan az olmamak kaydıyla, geride kalan dul eş veya partnere, ölümü takip eden aydan başlamak üzere, 24 ayı geçmeyecek şekilde küçük dul aylığı bağlanırken, bunlardan 45 yaşını geçenler (2012-2029 arasında tedrici olarak 47 olacak), malul çocuğu olanlar veya 18 yaşından küçük çocuklarına bakmakta olanlar büyük dul aylığı almaktadırlar.

* Boşanmış eşe, 1 Temmuz 1977 öncesi boşanmış olmak ve ölene bağımlı olmak kaydıyla veya bu tarihten sonra boşanmışsa uzun vadeli sigortalardan kaynaklanan hakların eşler arasında paylaştırılması yoluyla dul ve yetim aylığı bağlanmaktadır.

* Büyük dul aylığı alanlardan 3 yaşından küçük çocuğu olanlara, çocuk bakım desteği verilmektedir.

* Geride kalan çocuklara, 18 yaşından sonra gelir testine tabi tutulmak ve öğrenci, sosyal veya çevre gönüllüsü ya da özürlü olmak kaydıyla 27 yaşına kadar yetim aylığı bağlanmaktadır.

DÜNYA EMEKLİLİK MERKEZİ'NE NASIL ULAŞIRIM?

Beyazıt Mah. Taraklı Sk. Canlı İş Merkezi 
No:19 K:6 D.11/12 Yıldırım /BURSA

Adres tarifi : Duaçınarı Metro istasyonu karşısı / Bursa Tapu Müdürlüğü Yanı

Tel. : +90 (224) 888 00 70 - +90 (224) 250 00 20 
Gsm : +90 507 100 60 89                                                                                                     
WhatsApp  Danışma Hattı : +90 507 100 60 89

Paylaşım: